7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti alla carbonara wegeteriańskie [Spaghetti alla carbonara vegetale]



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

6 szt. kabaczków (cukinie)
1 cebula
1/2 papryki
1 liść kapusty
oliwa do smażenia

400 g spaghetti
2 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
ew. ser żółty

Przygotowanie:

Wymyć i pokroić cieniutko warzywa, następnie przyrumienić je przez chwilę w rondlu na małej ilości oliwy rozpoczynając od cebuli, następnie dodając paprykę, liść kapusty i na końcu kabaczki. Po ich przysmażeniu dusić całość w otwartym rondlu, na małym ogniu ponad 15 minut.

W międzyczasie osobno gotujemy spaghetti "al dente". Do osobnego naczynia wybijamy jajka z dodatkiem szczypty gałki muszkatołowej.

Odcedzamy spaghetti, przekładamy do garnka w warzywami, dodajemy jajka i całość dokładnie mieszamy celem ścięcia się jajek (można to zrobić na włączonym małym palniku) dodając następnie pieprz do smaku.

Można podawać z tartym serem. Smacznego!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem) (lakto-wege)
Pierożki z serem w stylu Lucana [Ravioloni alla Lucana] (bez ograniczeń)
Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Spaghetti Habanero (wegańska)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Spaghetti tri colores (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas