7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Spaghetti alla carbonara wegeteriańskie [Spaghetti alla carbonara vegetale]
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 4 osób6 szt. kabaczków (cukinie)
1 cebula 1/2 papryki 1 liść kapusty oliwa do smażenia 400 g spaghetti 2 jajka szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz ew. ser żółty Przygotowanie:Wymyć i pokroić cieniutko warzywa, następnie przyrumienić je przez chwilę w rondlu na małej ilości oliwy rozpoczynając od cebuli, następnie dodając paprykę, liść kapusty i na końcu kabaczki. Po ich przysmażeniu dusić całość w otwartym rondlu, na małym ogniu ponad 15 minut.
W międzyczasie osobno gotujemy spaghetti "al dente". Do osobnego naczynia wybijamy jajka z dodatkiem szczypty gałki muszkatołowej. Odcedzamy spaghetti, przekładamy do garnka w warzywami, dodajemy jajka i całość dokładnie mieszamy celem ścięcia się jajek (można to zrobić na włączonym małym palniku) dodając następnie pieprz do smaku. Można podawać z tartym serem. Smacznego!
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem) (lakto-wege)Pierożki z serem w stylu Lucana [Ravioloni alla Lucana] (bez ograniczeń) Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska) Spaghetti cebulowe (lakto-wege) Lazurowe spaghetti (lakto-wege) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Spaghetti Habanero (wegańska) "Spaghetti" z cukinii (wegańska) Spaghetti z dynią (wegańska) Spaghetti tri colores (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |