7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób350-400 g spaghetti
100 g zielonych oliwek 40 g czarnych oliwek 4 strąki chili 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy do smażenia sól natka pietruszki do posypania Przygotowanie:Spaghetti ugotować tradycyjnie "al dente" w dużej ilości osolonej wody. Oliwki odsączyć, usunąć z nich pestki (można kupić już bez pestek), następnie grubo posiekać. Strączki chili przekroić wzdłuż, umyć usuwając nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć lub posiekać.
Na patelni rozgrzać silnie oliwę, udusić na niej oliwki, chili i czosnek, aż warzywa zmiękną i staną się lekko szkliste. Wymieszać je dokładnie z odcedzonym makaronem. W razie potrzeby dodać szczyptę soli według smaku. Podawać danie mocno gorące, w razie potrzeby podgrzać. Dodatkowo przed podaniem posypać spaghetti drobno posiekaną natką. Smacznego!
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW)Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem (wegańska) Spaghetti z czosnkiem, świeżymi pomidorami, oliwkami i natką (wegańska) Pasta z grochu z zielonymi oliwkami (wegańska) Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska) Makaron ze szparagami, czosnkiem i chili (wegańska) Spaghettini z zasmażką z czosnkiem i chili (wegańska) Spaghetti z czosnkiem i chilli (wegańska) Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska) Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |