7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bardzo ładne cebule faszerowane warzywami z boczniakami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób6 dużych, jędrnych cebul
warzywa do farszu (proporcje według gustu): brokuły boczniaki kapusta pekińska żółta papryka zielony groszek ew. ziemniaki ew. kalafior zielone oliwki z migdałami bulion warzywny olej słonecznikowy do smażenia sos sojowy ciemny czosnek majeranek ew. bułka tarta do zasmażki sos pomidorowy (najlepiej jednolity, bez kawałków pomidorów) do przyozdobienia: listki kolendry lub oregano Przygotowanie:Wydrąż ostrożnie środki cebul - mają powstać z nich miseczki. Brokuły, boczniaki i kapustę podgotuj chwilę w bulionie.
Posiekaj paprykę i środki cebul, podsmaż je na oleju. Po chwili dodaj brokuły, groszek, pokrojone boczniaki i kapustę, wlej kilka łyżek bulionu i sosu sojowego i duś do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj przyprawy. Na dnie każdej cebuli połóż po jednej oliwce z migdałem i wypełnij ją farszem. Całość można polać bułką tartą podsmażoną z margaryną/olejem. Cebule zalej sosem pomidorowym i piecz przez 15-20 min. Można udekorować listkami kolendry lub oregano. Wskazówki i uwagi:Przed pieczeniem można lekko podgotować cebule, lecz grozi to rozpadnięciem się miseczki :)
Do farszu pasują też ziemniaki i kalafior.
Nadesłał(a) ~czerwona stopa,
dnia: 2005-03-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń) Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska) Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska) Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege) Cebule faszerowane kuskusem z pomidorem i szczypiorkiem (wegańska) Cukinia al'a Mizia - faszerowana warzywami i kuskusem (lakto-wege) Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska) Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska) Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |