7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbiremPrzepis ten pochodzi od mojego pakistańskiego przyjaciela. Potrawę tę jadłam wiele razy. Jest nieco pikantna. Smacznego!
Średnia ocena:
[4.703703703703703
z 27 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [29]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1/2 szklanki soczewicy
bulion warzywny 2 spore ziemniaki spora cebula 2 ząbki czosnku ok. 1/2 szklanki oleju do smażenia 2 spore listki laurowe papryczka chili 1 łyżeczka imbiru sproszkowanego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry (lub drugą łyżeczkę kurkumy) sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska)Kalafior z imbirem i ziemniakami (wegańska) Ziemniaki nafaszerowane soczewicą (wegańska) Soczewica duszona z ziemniakami (wegańska) Surówka z Bombaju - paprykowo-pomidorowa z imbirem, chili i innymi aromatycznymi przyprawami (wegańska & RAW) Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska) Potrawka imbirowa z soczewicą, ziemniakami i pomidorami (wegańska) Wegetariańskie chili (wegańska) Gulasz sojowy - chili :) (wegańska) Imbir kandyzowany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pycha, ale mega ostre nawet bez chili
Goś 2013-05-21 23:01:27.453