
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Ciasto:
1/2 kg mąki 4 żółtka 30 dag margaryny 4 łyżki śmietany Lukier: 1 białko 10 dag cukru pudru Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, a następnie zagnieść. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Białko dobrze rozbełtać z cukrem pudrem, smarować tym ciastka (najlepiej pędzelkiem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec na złoto.
Wskazówki i uwagi:Można posypać mielonymi orzechami albo ciacha po upieczeniu przełożyć dżemikiem. Ja jednak wolę tradycyjne aspirynki grubo posmarowane lukrem!
Nadesłał(a) ~gabi,
dnia: 2005-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja babcia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a cukru się nie dodaje do ciasta?
~curra 2009-11-20 14:01:31.836
Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, moja babcia takie piekła! Wybrałam wersję z dżemem - połowę ciasta wykrawałam formą z dziurką, połowę bez dziurki, po upieczeniu przełożyłam dżemem śliwkowym. Pyszne!
~doda 2005-05-26 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~aga 2009-11-20 16:45:56.753