7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób400 g makaronu rurki (penne)
400 g borowików (mogą być suszone) 1 ząbek czosnku kila gałązek zielonej pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego ew. 1 kieliszek koniaku olej z oliwek do smażenia sól Przygotowanie:Makaron ugotować "al dente" w dużej ilości posolonej wody. Grzyby umyć, wysuszyć i pokroić w plasterki. W przypadku suszonych namoczyć, przepłukać, i pokroić w drobne kawałki. Grzyby smażyć przez kilka minut na gorącej oliwie, a następnie odsączyć z nich oliwę.
Osobno podsmażyć w małej ilości oliwy rozgnieciony czosnek, posiekaną zieloną pietruszkę i koncentrat pomidorowy wymieszany z małą ilością wody. Gdy sos zgęstnieje, dodać usmażone grzyby i posolić, dusić jeszcze kilka minut. Jeśli ktoś chce, może dodać koniak - wtedy należy gotować dotąd, aż alkohol wyparuje. Odcedzony makaron połączyć z tym wyśmienitym sosem. Podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje) - z małą modyfikacją
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska)Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska) Penne z sosem broqłowym (wegańska) Penne pełnoziarniste z sosem szpinakowo-niebieskim i oliwkami (lakto-wege) Borowiki duszone (wegańska) Rurki z kremem (wegańska) Rurki bolognese z cukinią (wegańska) Penne z gorgonzolą (lakto-wege) Penne bigoli al limone (wegańska) Penne z pesto i soją (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |