7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

30 - 40 dag fasolki szparagowej
40 dag ziemniaków - ugotowanych w skórce
sól
cukier
kwasek cytrynowy
1/4 l majonezu

Przygotowanie:

Fasolkę opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej, ocukrzonej wody, ugotować. Ziemniaki obrać ze skórki, ostudzić. Fasolkę pokroić na kawałki długości 3 - 4 cm, ziemniaki w drobą kostkę, połączyć razem. Przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym, oblać majonezem.
Nadesłał(a) ~Iwonka :-))), dnia: 2005-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Z Kuchni Polskiej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Zupa z fasoli szparagowej z grzybami suszonymi i ziemniakami (wegańska)
Sałatka grecka (horiatiki) z fasolką szparagową (lakto-wege)
Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska)
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska)
Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej z winegretem (wegańska)
Sałatka z fasolki szparagowej i ogórków kiszonych (wegańska)
Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska)
Sałatka z fasoli szparagowej na kwaśno, z cząbrem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas