7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Spaghetti aglio olio peperoncino (z czosnkiem, olejem i ostrą papryczką)
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób350-400 g spaghetti
2 ząbki czosnku 1 mała ostra papryczka (peperoncino) lub 1/2 łyżeczki mielonej papryczki 3 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek zielonej pietruszki Przygotowanie:W pierwszej kolejności do gotującej się dużej ilości posolonej wody wrzucamy spaghetti i gotujemy "al dente".
Osobno na dużej patelni łączymy olej z posiekanymi drobno czosnkiem i pikantną papryczką. Podsmażamy w sposób uważny, aby nie dopuścić do spalenia się czosnku. Zestawiamy z ognia. Spaghetti odcedzamy i przenosimy na patelnię celem dokładnego wymieszania z przygotowanymi wcześniej składnikami, dodając na końcu posiekaną nać zielonej pietruszki. Podawać natychmiast po ich przyrządzeniu. Smacznego!
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Spaghetti de olio (z czosnkiem i suszonymi pomidorami) (lakto-wege)Szybkie spagetti aglio olio z zieloną fasolką (wegańska) Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska) Smakowite świderki (z oliwkami, ostrą papryczką, natką i bułką tartą) (wegańska) Spaghetti z czosnkiem i chilli (wegańska) Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege) Owsianka na ostro (z curry, czosnkiem i pomidorem) (wegańska) Kabaczkowe placki z czosnkiem i ostrą papryką (wegańska) Sałatka z okry z czosnkiem i ostrym sosem paprykowym (wegańska) Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |