7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Frytki po tatarsku - z cebulą i kolendrą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

350 g obranych ziemniaków na osobę
1 duża cebula
sól
zmielona kolendra
olej do głębokiego smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki smażyć na złoto w sporej ilości oleju, w połowie smażenia dodać cebulę i kolendrę.

Wskazówki i uwagi:

Uwaga: nie myć ziemniaków po obieraniu - wypłucze się skrobię i frytki na pewno się nie udadzą.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Frytki 1 (wegańska)
Frytki II (wegańska)
Frytki (wegańska)
Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami) (wegańska & RAW)
Frytki na zdrowo (wegańska)
Sałatka Patryka do frytek (bez ograniczeń)
Bardzo chrupiące frytki (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Smażone ziemniaki a'la frytki (wegańska)
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas