7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób350 gr. makaronu
2 małe żółte papryki 400 gr. dojrzałych pomidorów 1 cebula 1 nóżka selera naciowego 1 średnia marchewka 3 łyżki oleju z oliwek (do smażenia) 4 liście bazylii sól pieprz Przygotowanie:1. Sparzyć pomidory wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę marchewkę i seler drobno pokroić.
2. Na rozgrzanym wcześniej na patelni oleju położyć cebulę, marchewkę i seler wspólnie podsmażając. 3. Następnie dodać pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować 15 minut. 4. Umyć paprykę, wstawić do gorącego piekarnika, piec dotąd, aż skórka będzie łatwo odchodzić lub opalić nad palnikiem. Obrać skórkę, usunąć pestki i pokroić w kostkę. 5. Liście bazylii umyć i rozdrobnić. Paprykę i bazylię wrzucić do sosu i gotować wspólnie jeszcze przez 1 minutę. 6. Osobno do gotującej posolonej wody wrzucić makaron, ugotować "al dente", odcedzić i połączyć z sosem, wymieszać. Podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego !
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (serwis juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)Kokardki ze szparagami i sosem pomidorowym [Farfalle agli asparagi] (wegańska) Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege) Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska) Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska) Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska) Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska) Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW) Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |