7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Suflety warzywne z camebertem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

• 15 dag marchwi

• 1-2 cukinie

• 15 dag camemberta

• 8 jajek

• 2 łyżki mąki ziemnieczanej

• sól, pieprz

• tłuszcz do posmarowania formy

Przygotowanie:

1. Marchew i cukinię oczyszczamy, myjemy i zcieramy na tarce o małych otworach. Camembert rozdrabniamy widelcem na małe kawałki. Warzywa mieszamy z serem.

2. Jajka rozdzielamy. Żółtka dodajemy do cukinii z marchwią i camermbertem, wsypujemy mąkę, całosć dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni.

3. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy warzywnej, całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do czterech natłuszczonych kamionkowych miseczek, suflety pieczemy ok. 25 minut.

4. Sufleciki wyjmujemy z piekarnika i gorące podajemy w foremkach. Znakomitym dodatkiem będzie chrupiąca sałata z papryką i rzodkiewką w sosie jogurtowo-ziołowym.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-30 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywne kotlety (bez ograniczeń)
Surówka warzywna (wegańska & RAW)
Ciastolina warzywna (wegańska)
Zapiekanka warzywna (wegańska)
Quiche warzywne (wegańska)
Galaretka warzywna (wegańska)
Tort warzywny (lakto-wege)
Pasztet fasolowo-warzywny (ovo-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Pasztet strączkowo-warzywny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas