7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:• 15 dag marchwi
• 1-2 cukinie • 15 dag camemberta • 8 jajek • 2 łyżki mąki ziemnieczanej • sól, pieprz • tłuszcz do posmarowania formy Przygotowanie:1. Marchew i cukinię oczyszczamy, myjemy i zcieramy na tarce o małych otworach. Camembert rozdrabniamy widelcem na małe kawałki. Warzywa mieszamy z serem.
2. Jajka rozdzielamy. Żółtka dodajemy do cukinii z marchwią i camermbertem, wsypujemy mąkę, całosć dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy warzywnej, całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do czterech natłuszczonych kamionkowych miseczek, suflety pieczemy ok. 25 minut. 4. Sufleciki wyjmujemy z piekarnika i gorące podajemy w foremkach. Znakomitym dodatkiem będzie chrupiąca sałata z papryką i rzodkiewką w sosie jogurtowo-ziołowym.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-06-30 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Warzywne kotlety (bez ograniczeń)Surówka warzywna (wegańska & RAW) Ciastolina warzywna (wegańska) Zapiekanka warzywna (wegańska) Quiche warzywne (wegańska) Galaretka warzywna (wegańska) Tort warzywny (lakto-wege) Pasztet fasolowo-warzywny (ovo-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Pasztet strączkowo-warzywny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |