
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 szklanka startej marchwi
1 szklanka posiekanej cebuli 0,5 szklanki drobno posiekanego selera 0,5 szklanki zielonej fasolki 0,5 szklanki groszku konserwowego 3 jajka 2 łyżeczki soli pieprz bułka tarta olej do smażenia ew. 2 łyżki masła (do smażenia warzyw) Przygotowanie:
Marchew, cebulę i seler dusić 10 minut na 2 łyżkach rozgrzanego masła lub oleju, po czym przełożyć do miski. Ugotować fasolkę szparagową, dodać do przesmażonych warzyw, do tego groszek i 2 roztrzepane jajka, przyprawić solą i pieprzem, dodać bułkę tartą. Uformować kotleciki, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce, żeby stężały.
Kotlety zanurzyć w roztrzepanym jajku, panierować w bułce, kłaść na gorący tłuszcz, smażyć do zrumienienia z obu stron. Wskazówki i uwagi:Podawać na gorąco z ziemniakami, sosem grzybowym i surówką.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-06-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska) Papka z pomarańczowej soczewicy z konserwową fasolką i groszkiem (wegańska) Kotlety wielowarzywne z brokułami, cukinią i fasolką szparagową (ovo-wege) Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege) Kotlety z włoszczyzny (wegańska) Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska) Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska) Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |