7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:omlet:
4 jaja 300 g pieczarek łyżka oliwy do smażenia łyżeczka masła (w wersji owo-wege można użyć samej oliwy) 50 ml białego wina sól pieprz sos: 40 dag warzyw (marchew, por, seler, cukinia, dynia) tymianek łyżka oliwy do smażenia łyżeczka masła sól pieprz Przygotowanie:Najpierw sos. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Razem z tymiankiem podsmażyć na maśle i oliwie. Oprószyć solą i pieprzem, dusić ok. 10 min., ewentualnie podlać odrobiną wody.
Jaja zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, podsmażyć na rozgrzanym maśle i łyżce oliwy. Skropić lekko winem i smażyć 10 minut. Następnie połączyć z ubitymi jajkami. Z masy grzybowo-jajecznej usmażyć na maśle omlet. Podawać z sosem.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-07-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: znaleziony
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarkowy "omlet" (wegańska)Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege) Sos grzybowy najprostszy (wegańska) Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege) Pęczak z sosem pieczarkowym (lakto-wege) Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege) Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege) Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege) Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska) Sos pieczarkowy z soczewicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |