
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:• 20 dag fasolki szparagowej
• 1/2 torebki mrożonego groszku z marchewką • 20 dag pieczarek • cebula • ząbek czosnku • 2 strąki papryki (zielona i żółta) • 1/2 łyżeczki chili • 1 i 1/2 szklanki mąki • łyżeczka proszku do pieczenia • 3 jajka • 1/2 szklanki oliwy • szklanka mleka • 150 g serka homogenizowanego • sól, pieprz ziołowy • tłuszcz do formy Przygotowanie:
1. Fasolkę oczyścić, obciąć końce, obgotować przez 10 min w osolonym wrzątku, odcedzić. Marchewkę z groszkiem blanszować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.
2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki. Czosnek obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kawałki. Warzywa i grzyby oprószyć solą, pieprzem, chili, wymieszać. 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Żółtka oddzielić od białek, wbić do mąki, dodać oliwę, mleko, serek i wymieszać. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem. 4. Formę natłuścić, wylać połowę ciasta, wyłożyć przygotowane warzywa, wylać resztę ciasta. Piec 45 minut w temp. 190stopni C.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z fasoli, dyni i papryki (lakto-wege)Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege) zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege) Zapiekanka Marasa (lakto-wege) Zapiekanka z brokułami (lakto-wege) zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń) Zapiekanka warzywna (wegańska) Pęczakowa zapiekanka (wegańska) Zapiekanka "gołąbek" (wegańska) Zapiekanka "zielono mi" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |