7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Bazowy sos pomidorowy - do makaronu i innych

Bazowy sos pomidorowy - wcielenie II


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

600 g świeżych dojrzałych pomidorów
3-4 łyżki oliwy z oliwek
kilka listków bazylii
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
sól

Przygotowanie:

1. Pomidory umyć i usunąć zielone kłącza. Wyparzyć je, obrać i pokroić na połówki lub ćwiartki (według wielkości ich samych), przełożyć do dużego garnka i dodać grubo pokrojoną cebulę.
2. Gotować bez przykrycia na intensywnym ogniu przez około 10 minut, kontrolować co jakiś czas czy pomidory nie przyklejają się do dna garnka. Jeśli potrzeba dolać trochę wody.
3. Przepuścić lekko ostudzoną masę pomidorową przez drobne sito w taki sposób aby pestki zostały oddzielone od sosu.
4. Otrzymaną w ten sposób masę wlać do dużego garnka, dodać czosnek, posolić i zagotować jeszcze przez około 5-6 minut na intensywnym płomieniu.
5. Na samym końcu wyjąć czosnek, dodać celem urozmaicenia zapachu bazylię oraz oliwę z oliwek.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)

Podobne wg nazwy:

Bazowy sos pomidorowy - do makaronu i innych (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)
Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas