
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
ok. 50 dag mąki 2-3 żółtka 1 łyżeczka soli 25 dag margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina mielonej gałki muszkatołowej farsz: 50 dag pieczarek 50 dag kiszonej kapusty 2 duże cebule sól pieprz kminek cukier olej do smażenia białko sezam do posypania Przygotowanie:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić.
2. Posiekane pieczarki, kapustę i cebulę przesmażyć na małej ilości oleju. Doprawić do smaku. 3. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Na każdy placuszek nakładać farsz i formować pierożki. Posmarować białkiem, posypać sezamem i ułożyć na blasze. Upiec na złoty kolor. Bardzo smakują na gorąco i na zimno.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-07-29 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
no tak a ja cigle szukam dobrego przepisu i nie wiem na co się zdecydowac. A mąż ciągle głodny ...
autor anonimowy 2005-09-14 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Duże pieczone pierogi (lakto-wege)Pierogi z kapustą i grzybami (wegańska) Pieczone pierogi z grzybami i ryżem (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Smażone pierogi drożdżowe z pieczarkami (wegańska) Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :) (wegańska) Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń) Pieczone pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i słonecznikiem (wegańska) Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska) Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~pierożanaka 2009-12-04 17:55:27.233