7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa truskawkowo-wiśniowa na upały :-)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250 g wiśni
250 g truskawek
2 szklanki czerwonych porzeczek bez szypułek
kawałek skórki z cytryny
8 łyżek cukru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
ew. jako dekoracja:
- 4 łyżki śmietany
- szczypta cynamonu do oprószenia

Przygotowanie:

Porzeczki zagotować z 1 i 3/4 szklanki wody i 3 łyżkami cukru, przetrzeć przez sito. Wiśnie opłukać, osączyć i wydrylować. Truskawki opłukać, osączyć i usunąć szypułki.

Połowę owoców włożyć do rondelka, dodać skórkę z cytryny, wlać przecier z porzeczek. Gotować na małym ogniu 5 minut, zmiksować.

Garnek zdjąć z ognia. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki zimnej wody. Wlać do zupy, mieszając ponownie zagotować. Dołożyć resztę cukru i pozostałe owoce (kilka odłożyć do dekoracji) i gotować jeszcze 5 minut.

Zupę przyprawić sokiem z cytryny. Można schłodzić. Wlać do miseczek, porcje przybrać kleksem śmietany i świeżymi owocami, oprószyć cynamonem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-10-29 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kremowa zupa owocowa z suszonych śliwek i soku wiśniowego (lakto-wege)
Zimna zupa miętowo-truskawkowa z melonem (wegańska)
Ayran - jogurtowy napój na upały (lakto-wege)
Wiśniowe cudeńko (lakto-wege)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń)
Lody bananowo-wiśniowe (wegańska & RAW)
Wiśniada - wiśniowa lemoniada (wegańska & RAW)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas