7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Smażone tofu z groszkiem cukrowym i kiełkami mung w stylu egzotycznymPodawać z ryżem. Można też np. z ziemniakami.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób30 dag sera tofu
2 łyżki ziaren sezamu 30 dag groszku cukrowego 25 dag kiełków fasoli mung 2 pęczki szczypiorku kawałek imbiru strączek chili 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju do smażenia 4 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki rafinowanego oleju sezamowego (lub kilka kropel zimnotłoczonego) sól pieprz Przygotowanie:Strączki groszku i kiełki fasoli umyć i odsączyć. Szczypiorek umyć i posiekać niezbyt drobno. Imbir, papryczkę chili i czosnek posiekać w drobną kosteczkę i wymieszać ze sobą.
Groszek i szczypiorek smażyć na 4 łyżkach oleju ok. 5 minut, następnie dodać 2/3 mieszanki imbiru, chili i czosnku, smażyć ok. 1 minuty. Dodać sos sojowy i kiełki, dusić 2 minuty cały czas mieszając, doprawić olejem sezamowym, solą i pieprzem. Tofu pokroić w plastry o grubości 1 cm, każdy przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Smażyć je ok. 1 minuty z każdej strony na rumiany kolor, na końcu dodając resztę mieszanki imbiru, chili i czosnku. Wymieszać tofu z warzywami, posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Podawać z ryżem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryż curry z tofu, brokułami, imbirem i kiełkami fasoli mung (wegańska)Sałatka ryżowa curry z tofu wędzonym, kiełkami mung i ogórkami (wegańska) "Światłowody" z warzywami w stylu egzotycznym (wegańska) Tofu w stylu meksykańskim (wegańska) Surówka z kapusty z fenkułami i kiełkami fasoli mung (ovo-wege) Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska) Makaronowa zapiekanka na zielono (z groszkiem cukrowym, brukselką i brokułem) (bez ograniczeń) Smażone tofu czosnkowe (wegańska) Smażone tofu z żurawiną (wegańska) Cebulowe smażone tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |