
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:4 banany
5-6 łyżeczek wiórków kokosowych 3 łyżki mąki razowej mleko sojowe 1 łyżka miodu olej Przygotowanie:
Mąkę, mleko sojowe, miód i olej wymieszać, tak aby powstała dośc gęsta masa. Banany umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż (lub jeżeli ktoś woli to w talarki, ale to wydłuży czas pracy). Każdą cząsteczkę namoczyć w cieście i obtoczyć z wiórkach kokosowych. Smażyć na oleju około 3 minut (do czasu zarumienienia wiórek).
Wskazówki i uwagi:Wiórki, można wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Całe danie można podawać z konfiturami. Świetny deser na zimowe wieczory :o)
Nadesłał(a) shoamin,
dnia: 2005-08-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Strasznie fajny przepis!
autor anonimowy 2005-10-16 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciepły malinowy sos z chili (wegańska)Nieco dziki ryż z mikrusami i ciepłą surówką (ovo-wege) Banana Split (bez ograniczeń) Banana Split 1 (bez ograniczeń) Banany w miodzie (wegańska+miód) Banany w naleśnikach (bez ograniczeń) Banany w kremie morelowym (lakto-wege) Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege) Banany w cieście kokosowym (wegańska) Banany w cieście naleśnikowym (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~TNT 2012-06-17 20:15:40.756