7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 średniej wielkości bakłażany, pokrojone w kostke (bez obierania)
4 ząbki czosnku 2 duże cebule 1 szklanka grubo posiekanej bazylii 3/4 szklanki oliwy do smażenia 1 łyżka gruboziarnistej soli pieprz do smaku sok z 2 cytryn Przygotowanie:Nagrzewamy piekarnik. W naczyniu do zapiekania wyłożonym folią aluminiową układamy pokrojony bakłażan, dodajemy zgnieciony czosnek, polewamy połową oliwy i posypujemy solą. Zapiekamy przez około 35 minut tak, żeby bakłażan zmiękł, ale się nie rozpadł.
Na dużej patelni rozgrzewamy pozostałą część oliwy. Wrzucamy cebule pokrojone na połowę i w cienkie plasterki, dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Schłodzonego bakłażana przekładamy do dużej miski, dodajemy cebulę. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekane listki bazylii i sok z cytryny. Dobrze mieszamy.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Sierpniowe delicje (Kurier Plus)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jarzynka z młodej duszonej marchewki (bez ograniczeń)Moja jajecznica (z cebulą i bazylią) (bez ograniczeń) Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege) Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią (wegańska) Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (bez ograniczeń) Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska) Pasta z awokado doprawiona cebulą i jarzynką (wegańska) Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem (wegańska) Pasta z bakłażanów z dodatkiem cebuli lub czosnku (wegańska) Salata de vinete - sałatka (pasta) z pieczonych bakłażanów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |