7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta serowa z majonezem i czosnkiem

Ilość czosnku to sprawa indywidualna - ja daję przynajmniej 4 ząbki. Radzę nie dawać za dużo musztardy, bo pasta może zrobić się za słodka.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

ser żółty - najlepiej dwa rodzaje
2-4 ząbki czosnku
majonez
musztarda sarepska

Przygotowanie:

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać ser, czosnek, majonez i trochę musztardy. Majonezu dodać tyle, aby wszystko razem wymieszało się na gładko. Gotowe.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2005-10-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Moja mama skądś przyniosła
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja używam tylko sera wędzonego, nie dodaję musztardy, biorę 40 deko sera typu rolada haska, połowę główki czosnku i połowę małego słoiczka majonezu. - to dla 3-4 osób znakomita przekąska z chlebem na imprezę (imprezę bez całowania, oczywiście:) )
zabrzanin 2008-12-31 16:21:13.841

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege)
Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)
Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem (wegańska)
Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń)
Surówka kalafiorowa z pomidorem, majonezem i czosnkiem (ovo-wege)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas