7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos Hoisin (Hoisin Dziung)Tradycyjny chiński sos o gęstej konsystencji, charakterystycznym słodko-ostrym smaku i czosnkowym aromacie. Szczególnie popularny w kuchni kantońskiej. Pasuje do potraw pieczonych, smażonych, grillowanych i gotowanych. Używany jako dip m.in. do spring rolls (sajgonek). Stosuje się go także do marynat.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na 3,5 szklanki1 szklanka kolorowej fasoli lub soi (suchej)
8 łyżek cukru 4 łyżki octu 5 roztartych ząbków czosnku 6 drobno posiekanych plasterków korzenia imbiru lub 3 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonych nasion koperku włoskiego lub kopru 2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi i jedna łyżka wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sos pesto (lakto-wege)Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Sos szalotkowy (lakto-wege) Sos tatarski (bez ograniczeń) Sos 8 jarzyn (wegańska) Sos waniliowy (bez ograniczeń) Sos kawowy (bez ograniczeń) Sos pieprzowy (wegańska) Sos musztardowy (wegańska) Sos imbirowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |