7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pory w sosie balsamicznym na zimno



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

6 porów
sól

sos balsamiczny:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżka soku malinowego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Odetnij i umyj zielone części pora. W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i wrzuć pory na ok. 15 minut (w zależności od ich grubości). Gotuj, aż trochę zmiękną. Potem odcedź, przełóż na talerz i zostaw do ostygnięcia.

W miseczce wymieszaj sos z oliwy, octów i oleju sezamowego. Dodaj sok malinowy, posól, popieprz. Ostudź pory i polej sosem.
Nadesłał(a) askorek, dnia: 2006-02-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Twój Styl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pory zapiekane w białym sosie (lakto-wege)
Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)
Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska)
Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska)
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos serowy (twarożkowy) na zimno, z rzodkiewką i czosnkiem (lakto-wege)
Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną) (wegańska)
Sos chili na zimno - bez gotowania (raw food) (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas