7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiemTo super potrawa na zimowe wieczory lub przyjęcia z bliskimi osobami, którym w trakcie naszego gotowania ślinka będzie ciekła, gdy poczują zapachy wydostające się z naszej kuchni. Świetnie smakuje z sałatką z zieleniny i grzankami.
Średnia ocena:
[4.777777777777778
z 9 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [14]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób200 g soczewicy namoczonej poprzedniego dnia
6 cebul główka czosnku (najlepszy jest lekko różowy) koncentrat pomidorowy lub 6-7 pomidorów 2-3 ziemniaki olej do smażenia cytryna sól pieprz papryka curry Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ziemniaki pieczone z tymiankiem, czosnkiem i cebulą (wegańska)Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń) Dynia puree z ryżem i czosnkiem (wegańska) Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska) Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką (wegańska) Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem (wegańska) Ziemniaki nafaszerowane soczewicą (wegańska) Soczewica duszona z ziemniakami (wegańska) Paszteciki z brązową soczewicą i cebulą (wegańska) Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mokka99@wp.pl 2013-06-10 15:46:51.2