7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z soczewicy i ryżu

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

25 dag zielonej lub brązowej soczewicy
10 dag ryżu
litr wywaru warzywnego (lub litr wody + 1 kostka warzywna)
1 duża cebula
1 marchew
3 liście laurowe
oliwa z oliwek
sól

Przygotowanie:

1. Wypłukać soczewicę i namoczyć przez 2-3 godziny.
2. Przepłukać raz jeszcze i gotować w wywarze warzywnym z dodatkiem pokrojonej cebuli, marchwi i listków laurowych.
3. Kiedy soczewica będzie miękka, wrzucić ryż i nadal gotować, aż ryż będzie miękki. Zupa powinna być dość gęsta. Ewentualnie trochę posolić.
4. Podawać gorącą, skropioną oliwą z oliwek.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis "dostany"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Wspaniała zupka, polecam wszystkim! Pyszności :-)
~Martusia 2009-07-14 23:41:21.036

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska)
Kotleciki z soczewicy i ryżu (ovo-wege)
Naleśniki z soczewicy i ryżu (ovo-wege)
Kotlety z ryżu i soczewicy (wegańska)
Kotlety z soczewicy, ryżu i pieczarek (wegańska)
Kotlety z soczewicy, fasoli i ryżu (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy (wegańska)
Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska)
Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas