7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób25 dag zielonej lub brązowej soczewicy
10 dag ryżu litr wywaru warzywnego (lub litr wody + 1 kostka warzywna) 1 duża cebula 1 marchew 3 liście laurowe oliwa z oliwek sól Przygotowanie:1. Wypłukać soczewicę i namoczyć przez 2-3 godziny.
2. Przepłukać raz jeszcze i gotować w wywarze warzywnym z dodatkiem pokrojonej cebuli, marchwi i listków laurowych. 3. Kiedy soczewica będzie miękka, wrzucić ryż i nadal gotować, aż ryż będzie miękki. Zupa powinna być dość gęsta. Ewentualnie trochę posolić. 4. Podawać gorącą, skropioną oliwą z oliwek.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska)Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska) Kotleciki z soczewicy i ryżu (ovo-wege) Naleśniki z soczewicy i ryżu (ovo-wege) Kotlety z ryżu i soczewicy (wegańska) Kotlety z soczewicy, ryżu i pieczarek (wegańska) Kotlety z soczewicy, fasoli i ryżu (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska) Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Martusia 2009-07-14 23:41:21.036