
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:pszenica namoczona przez noc
truskawki(mogą być mrożone) ew. coś do słodzenia ew. jogurt lub maślanka Przygotowanie:
Namoczoną przez noc pszenicę gotujemy do miękkości (mi zajmuje to 15-20 min. i uważam, że jest już smaczna). Truskawki kroimy na drobne kawałki (jeśli są mrożone, to musimy je lekko rozmrozić do pokrojenia). Ugotowaną pszenicę odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy truskawki i gotujemy kilka minut na małym ogniu, często mieszając (można troszkę posłodzić). Jeśli truskawki był mrożone, to tak długo, aż całkowicie sie rozmrożą i będą ciepłe.
Potrawkę możemy zjeść np. z jogurtem truskawkowym lub maślanką. Wskazówki i uwagi:Świetnie pobudza w zimowy poranek.
Nadesłał(a) JAGA,
dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:"Tatar" z pszenicy (wegańska)Kalafior z pszenicą (wegańska) Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska) Trzy kolory z pszenicą (wegańska) Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska) Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska) Jogurt z owocami i kiełkami pszenicy (lakto-wege) Krem czekoladowy z kiełków pszenicy (bez ograniczeń) Zupa ze skiełkowanej pszenicy (wg Małachowa) (wegańska) Zupa: mleko z maku z pszenicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |