
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1/2 kg soi
warzywa, np. szpinak + brokuły lub marchew 2 jajka sól gałka muszkatołowa trochę ziół - majeranek lub inne pieprz ew. trochę imbiru ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy Przygotowanie:
Ugotować soję. Zemleć w maszynce 1-2 razy, jak kto lubi.
Dodać ugotowane dowolne warzywa. Ja dodaję na mocno zielono: brokuły + rozmrożony szpinak, a na mniej zielono: marchew + szpinak. Dodajemy 2 jajka, przyprawy i ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy. Piec około 45-55 minut. Wskazówki i uwagi:Soję łączyłam też z pieczarkami, cebulą i samą marchwią, aby pasztet był bardziej czerwony.
Nadesłał(a) ~wojtasiaki@poczta.onet.pl,
dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Brzmi smacznie. Czy warzywa też muszą być zmielone ? Domyślam się że tak, ale przepis tego nie precyzuje :-)
~Vil 2006-02-13 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń)Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska) Zapiekana z soi (lakto-wege) Legumina z soi (bez ograniczeń) Zupa z soi (wegańska) Puree z soi z cebuką (wegańska) Makaron o smaku soi (wegańska) Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska) Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege) Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2006-02-13 00:00:00.0