7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z soi i szpinaku

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1/2 kg soi
warzywa, np. szpinak + brokuły lub marchew
2 jajka
sól
gałka muszkatołowa
trochę ziół - majeranek lub inne
pieprz
ew. trochę imbiru
ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy

Przygotowanie:

Ugotować soję. Zemleć w maszynce 1-2 razy, jak kto lubi.

Dodać ugotowane dowolne warzywa. Ja dodaję na mocno zielono: brokuły + rozmrożony szpinak, a na mniej zielono: marchew + szpinak. Dodajemy 2 jajka, przyprawy i ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy. Piec około 45-55 minut.

Wskazówki i uwagi:

Soję łączyłam też z pieczarkami, cebulą i samą marchwią, aby pasztet był bardziej czerwony.
Nadesłał(a) ~wojtasiaki@poczta.onet.pl, dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

musza, musza :) jesli nie zmielone, to przynajmniej rozpackane widelcem (jesli sa ugotowane) lub utarte (jesli surowe).
autor anonimowy 2006-02-13 00:00:00.0

Brzmi smacznie. Czy warzywa też muszą być zmielone ? Domyślam się że tak, ale przepis tego nie precyzuje :-)
~Vil 2006-02-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń)
Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska)
Zapiekana z soi (lakto-wege)
Legumina z soi (bez ograniczeń)
Zupa z soi (wegańska)
Puree z soi z cebuką (wegańska)
Makaron o smaku soi (wegańska)
Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska)
Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas