7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kapusta pekińska
ząbek czosnku marynowana ostra papryka - sztuk 1, bo ostra jak diabli ;) sól pieprz ocet winny sos tatarski (ja miałam winiary) (*) oliwa, olej - co tam komu pasuje Przygotowanie:Czosnek bardzo drobno posiekałam, wrzuciłam do miski, posoliłam. Do tego dodałam poszatkowaną kapustę i w miarę drobno pokrojona papryczkę. Całość posoliłam, popieprzyłam, skropiłam octem winnym, polałam oliwą, dodałam łyżkę sosu tatarskiego i dokładnie wymieszałam. Po 15 minutach wyjęłam z lodówki pysznościową sałatkę :)
Wskazówki i uwagi:(*) w wersji wegańskiej można kupić albo gotowiec (np. w greenplanet - http://www.greenplanet.pl/) albo do majonezu sojowego dorzucić ogórki kiszone, cebulę i reszte warzyw.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Sałatka pomidorowa na ostro (wytrawna) (wegańska) Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege) Sos tatarski (bez ograniczeń) Sałatka (moja ulubiona) z kapusty pekińskiej na słodko (ovo-wege) Majonezowa sałatka z kapustą pekińską i curry (ovo-wege) Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, czosnkiem i nie tylko ;) (ovo-wege) Sałatka Gibraltar - z kapusty pekińskiej i pomarańczy (lakto-wege) Majonezowa sałatka z kapustą pekińską, ananasem i curry (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Diafora 2010-12-25 07:35:51.716