7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10 czubatych łyżek pomarańczowej soczewicy,
2 duże cebule, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka gorczycy. Przygotowanie:Wstawić soczewicę do gotowania, wody dość dużo, bo pęcznieje (ok. 1 l). Posiekać i usmażyć cebulę do jasnobrązowości.
Podlewać delikatnie wodą, gdy przywiera. Dodać gorczycę i smażyć dopóki ta nie będzie wyskakiwac z patelni. Gdy soczewica jest rozgotowana, najlepiej tuż przed podaniem na stół, dodać skwierczącą cebulę i sól do smaku. Wskazówki i uwagi:Najlepiej gotuje się w woku lub w garnku z grubym dnem.
Gdy się zaczyna przypalać, to przełożyć do innego naczynia - nie mieszać. Wyjątkiem jest cebula, gdy się karmelizuje, zwłaszcza smażona na oliwie, można podlać kilkoma łyżkami wody i dalej smażyć aż do zbrązowienia. Nawet przypalona dodaje fantastycznego aromatu, i w kuchni mojego meża (tamilow) używana jest wtedy jako przyprawa dodawana pod koniec gotowania, przed podaniem potrawy na stół.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |