7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
BotwinkaPrzepyszna zupa! Dzięki temu, że prawie nie używa się tłuszczu , można ją jeść zarówno na gorąco jak i na zimno. Doskonale nadaje się więc na gorące dni :-)
Średnia ocena:
[4.793103448275862
z 29 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [25]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osóbbotwinka - 1 pęczek (jak bardzo rachityczny, to lepiej 2)
młoda włoszczyzna (lub 3 średniej wielkości marchewki i 2-3 kostki warzywne) cebulka - 1, niezbyt duża sól cukier sok z cytryny, kwas mlekowy lub kwasek cytrynowy max. 3 litry wody ew. odrobina oleju do smażenia ew. mąka - 3 płaskie łyżki ew. śmietana Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Botwinka różowa wegańska (wegańska)Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Kuskus z botwinką i soczewicą (wegańska) Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege) Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń) Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege) Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
funka funky 2016-05-22 13:46:10.417