7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciastka francuskie z jabłkami lub gruszkami i rodzynkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (najlepsze od od Bliklego)
2 słodkie jabłka (np. champion) lub gruszki
rodzynki
suszone morele
jajko

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić (zgodnie z przepisem), pokroić na 8 równych części. Na każdą część położyć 1/4 jabłka, kilka rodzynek, trochę pokrojonych na kawałeczki moreli i zalepić.

Posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blasze na papierze, w który było zawinięte ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C na 20 min., grzałka dolna. Potem przełączyć na grzanie dolne + górne na kolejne 15-20 min. i 200°C, aż ciastka pięknie się zrumienią. Są pyszne i bez cukru!

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś bardzo lubi, może posypać cukrem (najlepiej brązowym).
Nadesłał(a) ~mk, dnia: 2006-07-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciastka twarogowe z jabłkami (bez ograniczeń)
Dżem z dyni z jabłkami i gruszkami (pieczony lub duszony) (wegańska)
Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Ciastka owsiane z rodzynkami, cynamonem i wanilią (wegańska)
Sałatka ryżowa na słodko, z jabłkami i rodzynkami (lakto-wege)
Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Potrawka (sałatka) ziemniaczana z gruszkami lub jabłkami i cebulą (ponoć szwajcarska) (wegańska)
Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń)
Tarta z gruszkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas