7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób4 szklanki wody
5 torebek tajwańskiej herbaty lapsang suchong [*], polecam też eksperymenty z innymi herbatami, np. imbirową 8 czubatych łyżeczek brązowego cukru 16 łyżeczek śmietanki Przygotowanie:Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy herbatę i cukier. Kiedy się zagotuje, odstawiamy do schłodzenia.
Po godzinie wyciągamy torebki z herbatą. Śmietankę wlewamy tuż przed podaniem, do szklanek z herbatą. Wskazówki i uwagi:[*] Czarna herbata o mocnym, wyrazistym smaku i dymnym aromacie, który uzyskuje podczas "wędzenia" nad ogniskiem z drzewa sosnowego lub cedrowego. Można ją kupić w wielu orientalnych sklepach lub sklepach z herbatą.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Zimne na gorace - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mrożona herbata II (wegańska+miód)Mrożona herbata (wegańska+miód) Mrożona herbata o smaku czarnej porzeczki (wegańska) Śmietanka do capuccino (lakto-wege) Śmietanka owsiana 10% (wegańska) Herbata z miodem (wegańska+miód) Herbata "zimowa" (wegańska) Herbata grejpfrutowa (wegańska & RAW) Kawa mrożona (lakto-wege) Mrożone winogrona (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |