7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuchy z cukinią na słodko

Kiedy pierwszy raz jadłam u babci (wtedy jeszcze z jajkami i mlekiem) trochę zdziwiło mnie, że posypane są cukrem... jednak okazuje się, że cukinia na słodko jest nie tylko jadalna, ale i bardzo smaczna :)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cukinia
olej do smażenia
cukier

klasyczne ciasto trochę gęstsze niż na naleśniki; w wersji wegańskiej:
mąka
szczypty sody
odrobina cukru
i oczywiście woda :)

Przygotowanie:

Cukinię utrzeć na tarce, dodać do ciasta, wymieszać. Powinno jej być dość sporo, a masa gęsta jak na placki ziemniaczane.

Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy ciasto i formujemy placki, smażymy z obu stron na złoto. Po przełożeniu na talerz posypujemy cukrem. Smacznego :)
Nadesłał(a) klaudia_abc, dnia: 2006-09-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis mam od babci :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To trochę jak naleśniki z jabłkiem ;)
Olenika92 2009-07-24 17:58:35.008

Najlepiej smakuje, kiedy dodamy trochę mąki gryczanej i jak najciemniejszego cukru.
~lu 2006-09-03 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy z ananasem, jabłkiem lub cukinią (wegańska)
Racuchy (ovo-wege)
Śródziemnomorskie racuchy (wegańska)
Kartoflane racuchy (ovo-wege)
Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń)
Racuchy na śniadanie (wegańska)
Racuchy z kwiatami akacji (lakto-wege)
Racuchy z czerwonym pesto (bez ograniczeń)
Racuchy z cukinii i fety (bez ograniczeń)
Racuchy z serka waniliowego (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas