7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Soczewica z warzywami (włoszczyzną)Bardzo dobrze smakuje jako samodzielne danie na ciepło :)
Średnia ocena:
[4.75
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osóbsoczewica zielona i czerwona
2 marchewki 2 pietruszki (korzeń) mały seler koncentrat pomidorowy sól pieprz ziołowy Przygotowanie:Obierz warzywa i ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie wyjmij je, a na wywarze ugotuj soczewicę (pomieszaj obie, ilość zależy od Ciebie)- ok. 10 min.
Pokrój warzywa w kostkę i dodaj do soczewicy, do wszystkiego dodaj jeszcze 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego i dopraw do smaku ziołami.
Nadesłał(a) luna 83,
dnia: 2006-12-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Super smak! Akurat nie miałam selera, ale i tak wyszło pyszne. Polecam jako dodatek do ziemniaków.
lagatta 2012-10-25 17:45:07.679
Nie dodałam koncentratu pomidorowego, bo nie miałam, a wyszło i tak bardzo dobre. Dodałam do ryżu, jeszcze spróbuję z kaszą.
Cynthia 2012-01-01 11:31:40.55 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z tartych warzyw (włoszczyzny) (ovo-wege)Gołąbki z soczewicą i warzywami (lakto-wege) Soczewica duszona z warzywami (wegańska) Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska) Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska) Patisony duszone z warzywami, soczewicą i ziołami (wegańska) Pieczeń orzechowa (klops) z soczewicą, grzybami i warzywami (wegańska) Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska) Soczewica po chińsku - z duszonymi warzywami na słodko i suszonymi śliwkami (wegańska) Kotlety z włoszczyzny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
agnmid 2012-10-26 12:01:06.367