7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica - 2 szklanki
groszek zielony - 1 puszka
fasola biała - 1 puszka
pieczarki - 30 dkg
2-3 średnie cebule
olej
przyprawy wg uznania

Przygotowanie:

Najpierw gotujemy soczewicę przez pół godziny, solimy pod koniec gotowania (można też użyć soczewicy z puszki, wtedy jej nie gotujemy). W międzyczasie kroimy cebule i pieczarki i smażymy na patelni z olejem i przyprawami tak, aby pieczarki były zarumienione i miękkie, a cebula szklista. Potem zostawiamy na chwilę soczewicę, pieczarki i cebulę do wystudzenia. Następnie mieszamy wszystkie składniki w misce razem z groszkiem i fasolą (można posypać trochę kaszą manną) i mielimy blenderem do uzyskania jednolitej masy. Pastę używamy do smarowania chlebka. Smacznego!
Nadesłał(a) moli monster, dnia: 2007-01-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska)
Zimowa pasta fasolowa (wegańska)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska)
Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska)
Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)
Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta soczewicowo-marchwiowa (z chrzanem lub bez) (wegańska)
Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas