7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 1 osobywielka biała bułka
masło serek twarożkowy -najlepiej ziołowy sos pomidorowy cebulka żółty ser lub mozzarella Przygotowanie:Przekrajamy bułkę na pół i smarujemy obie strony masłem. Na jedna połówkę nakładamy cienką warstwę serka twarożkowego, a na drugą sos pomidorowy. Później nakładamy na jedną z nich ser żółty (lub mozzarellę) i w małe kawałeczki pokrojoną cebulę. Składamy i owijamy folią aluminiową - tak, aby żadne składniki nie wystawały. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika na jakieś 7-10 min. Wyciągamy i jemy :D
Wskazówki i uwagi:Trzeba troszkę uważac z serkiem twarożkowym. Gdy się go doda zbyt dużo, to nie czuć innych składników.
Nadesłał(a) tygrysek,
dnia: 2007-02-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Odrobinkę zmieniony przepis z książki kucharskiej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)Fenkuł zapiekany z sosem pomidorowym i mozarellą (lakto-wege) Kalafior z pieczarkami zapiekany pod sosem pomidorowym (lakto-wege) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Bakłażan zapiekany z mozarellą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska) Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska) Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska) Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege) Naleśniki z warzywami zapiekane w pomidorowym sosie (farsz i sos) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |