7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 szklanka ryżu
1 łyżka oleju do smażenia 2 szkl. bulionu (może być z kostki) łyżeczka curry (nie więcej) sól pieprz sos pomidorowo-jogurtowy: szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szkl. śmietany posiekany pomidor bez skórki posiekana cebula lub szczypiorek - ilość według uznania sól pieprz Przygotowanie:Surowy ryż smażymy na łyżce oleju ok. 2 min. aż wchłonie tłuszcz. Do bulionu dodajemy curry, sól i pieprz. Wsypujemy ryż i gotujemy 25 min. na małym ogniu pod przykryciem, na specjalnej płytce, aby się nie przypalił. Po ugotowaniu trzymamy go jeszcze 5 min. pod przykryciem.
Sos: jogurt łączymy z pozostałymi składnikami, przyprawiamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Nadesłał(a) ~sanctus,
dnia: 2007-02-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Obiad w pół godziny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege)Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege) Tofu z sosem curry i czerwonym ryżem (wegańska) Sos curry doprawiony tartym jabłkiem (np. z ryżem) (wegańska) Okra i inne warzywa w sosie curry + ryż (wegańska) Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowym (wegańska) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska) Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |