7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos majonezowo-chrzanowy

Trudno mi się było na początku przekonać, że coś dobrego z tego wyjdzie... ale w końcu spróbowałam i faktycznie! Świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek lub dip. Pyszny i łagodny.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

chrzan tarty
majonez (ja używam majonez wegański; oczywiście musi być smaczny - od tego zależy smak sosu)

ew. do przyprawienia:
sól
pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Oba składniki mieszamy razem w równych proporcjach (lub wg własnych preferencji - ja np. wolę więcej chrzanu niż majonezu). Jeśli majonez nie był dobrze doprawiony i smak sosu nie jest idealny - doprawiamy do smaku :)
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-02-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos chrzanowy (wegańska)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege)
Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas