7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1 nieduży bakłażan
1 żółta papryka 100 g selera naciowego 1 pomidor pół cebuli dymki 1 łyżka rodzynek orzeszki ziemne lub piniowe 2 łyżki oliwy do smażenia 2 łyżki octu winnego sól cukier natka bazylia Przygotowanie:Bakłażana, paprykę i selera pokroić w spore kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.
Rodzynki zalać wrzątkiem. Jarzyny smażyć porcjami na oliwie. Dodać odcedzone rodzynki, orzechy i ocet. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć solą i cukrem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Po przestudzeniu dodać posiekane zioła, wstawić na noc do lodówki. Jeść na zimno, z bagietką. Wskazówki i uwagi:Można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 9/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchew z jarzynami (lakto-wege)Bób z jarzynami (wegańska) Jarzyny zapiekane z makaronem (bez ograniczeń) Makaron fusilli po sycylijsku - z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska) Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska) Sernik na zimno (lakto-wege) Tofu z jarzynami (ziemniakami i brokułami lub kalafiorem) (wegańska) Czerwony sos z jarzynami i ziarnami (do makaronu) (wegańska) "Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege) Tęczowy serowiec na zimno (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |