7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos porowy do lasagne zamiast beszamelu

Bardzo dobrze smakuje z lasagne szpinakowo-brokułową (należy wtedy kłaść w takiej kolejności: na dół sos, potem makaron, szpinak, makaron, brokuły, na brokuły sos, na to makaron, szpinak, itd, a na samą górę sos)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 pory
3 ziemniaki
1/2 szklanki białego wina
mleko sojowe w proszku
ew. mąka pszenna
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Pory pokroić w paski, udusić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę surowe ziemniaki, dusić pod przykryciem do miękkości, ewentualnie podlać wodą.

Gdy ziemniaki są miękkie, podlać winem i odparowywać jakieś 15-20 min. Zmiksować, dodać przyprawy, zabielić mlekiem sojowym. Jeżeli będzie zbyt rzadkie, zagęścić odrobiną mąki.

Wskazówki i uwagi:

Trzeba dodać dużo pieprzu!
Nadesłał(a) ~wegAnka, dnia: 2007-05-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

A może sos porowo-cytrynowy? (lakto-wege)
Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)
Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska)
Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym (wegańska)
Lasagne z kabaczka z sosem pomidorowym i bazyliowym (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)
Lasagne ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Wegańska lasagne (wegańska)
Brokomole (zamiast guacamole) (wegańska)
Pasta porowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas