7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kulki rumowo-czekoladowo-bakaliowe

Danie świetne w czasie świątecznego łasuchowania! :)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

10 dag rodzynek
1 kieliszek rumu
40 dag czekolady mlecznej (weganie mogą użyć gorzkiej)
15 dag płatków migdałowych
30 dag skórki pomarańczowej, drobno pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

Rodzynki umyć w ciepłej wodzie, odsączyć, przelać wrzątkiem, odsączyć, zalać rumem i odstawić na kilka godzin.

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać wszystkie bakalie, wymieszać, formować w niewielkie kulki, poczekać aż ostygną i zajadać :)
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2007-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Mama (z jakiejś gazety z przepisami)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rumowe kulki z herbatników i czekolady (lakto-wege)
Kulki musli czekoladowo-kokosowe (wegańska)
Kulki kokosowo-migdałowe z czekoladowymi "czapeczkami" (wegańska)
Kawa rumowa (lakto-wege)
Babka rumowa (nasączana) (bez ograniczeń)
Bakaliowa impresja (ovo-wege)
Kulki fasolowe (wegańska)
Orzechowe kulki (wegańska)
Muffinki kakaowo-rumowe z rodzynkami (wegańska)
Rumowe banany w cieście drożdżowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas