7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kulki rumowo-czekoladowo-bakalioweDanie świetne w czasie świątecznego łasuchowania! :)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób10 dag rodzynek
1 kieliszek rumu 40 dag czekolady mlecznej (weganie mogą użyć gorzkiej) 15 dag płatków migdałowych 30 dag skórki pomarańczowej, drobno pokrojonej w kostkę Przygotowanie:Rodzynki umyć w ciepłej wodzie, odsączyć, przelać wrzątkiem, odsączyć, zalać rumem i odstawić na kilka godzin.
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać wszystkie bakalie, wymieszać, formować w niewielkie kulki, poczekać aż ostygną i zajadać :)
Nadesłał(a) ~Ewa,
dnia: 2007-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Mama (z jakiejś gazety z przepisami)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Rumowe kulki z herbatników i czekolady (lakto-wege)Kulki musli czekoladowo-kokosowe (wegańska) Kulki kokosowo-migdałowe z czekoladowymi "czapeczkami" (wegańska) Kawa rumowa (lakto-wege) Babka rumowa (nasączana) (bez ograniczeń) Bakaliowa impresja (ovo-wege) Kulki fasolowe (wegańska) Orzechowe kulki (wegańska) Muffinki kakaowo-rumowe z rodzynkami (wegańska) Rumowe banany w cieście drożdżowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |