
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasztet fasolowo-warzywnyZnakomity na Wielkanoc w rodzinnym gronie.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 szkl. ugotowanej na miękko fasoli białej (np. Jaś)
1/2 średniego selera 2 pietruszki 2 cebule mały por 4 jajka 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki(lub innych świeżych ziół) 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz ewentualnie 2 marchewki Przygotowanie:
Warzywa drobno pokrój i ugotuj w minimalnej ilości wody. Odcedź, przepuść przez maszynkę z fasolą. Do masy dodaj żółtka, pietruszkę, sól i przyprawy i ponownie zmiksuj. Ubij sztywną pianę z białek. Stopniowo dodawaj do niej warzywną masę i delikatnie mieszaj. Nagrzej piekarnik do 175 st.C. Pasztetową masę wyłóż do formy wyłożonej specjalnym pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45-50 min., aż pasztet stanie się sprężysty.
Wskazówki i uwagi:Fasolę trzeba wcześniej (najlepiej na całą noc) namoczyć w wodzie i gotować oddzielnie od warzyw.Pasztet jest łagodny w smaku.
Nadesłał(a) Aszija,
dnia: 2007-05-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() rabarbar 2010-04-11 12:29:54.471 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet strączkowo-warzywny (wegańska)Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek) (ovo-wege) Sałatka fasolowa (bez ograniczeń) Kulki fasolowe (wegańska) Gulasz fasolowo-grochowy (wegańska) Zimowa pasta fasolowa (wegańska) Sałatka ziemniaczano-fasolowa (ovo-wege) Kotlety fasolowe po grecku (ovo-wege) Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska) Kotlety jęczmienno-fasolowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
zochna 2012-03-30 15:57:50.02