7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szkl. kaszy jaglanej
1/2 szkl. soku jabłkowego (najlepiej świeżego, nie z kartonika) 1 szkl. wody 1-2 łyżki wiórków kokosowych tyle samo rodzynek Przygotowanie:Zagotować wodę z sokiem jabłkowym.
W tym czasie kaszę podprażyć przez chwilę na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć. Kiedy będzie gotowa, a woda i sok się zagotują, wrzucamy kaszę i gotujemy pod przykryciem 30-40 min. Miksujemy kaszę z wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji można dodać jeszcze trochę soku jabłkowego. Wskazówki i uwagi:Krem podawać przybrany owocami lub orzechami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z marchwi i kaszy jaglanej (wegańska)Wegeburgery z kaszy jaglanej (wegańska) Keks z kaszy jaglanej (wegańska) Kakaowy krem jaglany (wegańska) Zupa z kaszy jaglanej i warzyw (wegańska) Blok "czekoladowy" z kaszy jaglanej (wegańska) Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska) Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska) Pyszne śniadanie z kaszy jaglanej (z bakaliami i jabłkiem) (lakto-wege) Złociste kotlety z kaszy jaglanej i marchewki (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
olciaks 2013-07-25 16:19:17.339