7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kluchy - najlepsze są wstążki... ale to kwestia przyzwyczajenia :)
awokado - 2 szt. pomidory - 2 szt. cebula - 1 szt. ostra papryczka (w łagodniejszej wersji można użyć tylko kawałek) czosnek - 2-3 ząbki oliwa z oliwek do smażenia - kilka łyżek sól pieprz Przygotowanie:Makaron gotujemy tak, aby był gotowy równocześnie z sosem. W praktyce można go wrzucić na wrzątek na samym początku, jeśli znamy przepis i potrafimy sprawnie wszystko przygotować.
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Awokado, pomidory i cebulę obieramy ze skórki i (każde oddzielnie) kroimy w kostkę. Papryczkę oczyszczamy dokładnie z nasion i drobno kroimy. Czosnek obieramy ze skórki i drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Na patelnię wlewamy trochę oliwy, wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę. Podsmażamy aż zmiękną, ale uważamy, aby czosnek się nie przypalił. Wrzucamy pomidory i dusimy dalej, aż sos zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smaku. Kiedy sos pomidorowy będzie gotowy, polewamy nim makaron. Posypujemy awokado, które na koniec, żeby podkreślić jego smak, jeszcze oprószamy odrobiną soli, delikatnie skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pomidorowy krem z awokado (wegańska)Zupa ciecierzycowo-pomidorowa z awokado (prawie krem) (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) Por w sosie pomidorowym (wegańska) Tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Naprawdę smakowało dużo lepiej niż się spodziewałam :) z zachwytu aż wrzucam zdjęcie
zyberka 2015-06-18 15:37:08.166