
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki czerwonej soczewicy
2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 opakowanie tofu sos sojowy sól pieprz 1 łyżka oliwy (może być extra vergine) Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i cebulę kroimy na cienkie plasterki, wrzucamy wraz z soczewicą do garnka i zalewamy szklanką wody (najlepiej źródlanej lub chociaż filtrowanej, gdyż nie będzie odlewana). Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw (masa przez soczewicę robi się gęsta, więc trzeba mieszać).
Następnie wszystko miksujemy, gotujemy jeszcze z 5 minut ciągle mieszając, aby masa zgęstniała. Zdejmujemy z ognia, dodajemy przyprawy do smaku, tofu i łyżkę oliwy, dokładnie mieszamy widelcem bądź miksujemy.
Nadesłał(a) lacrima,
dnia: 2007-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czerwona potrawka warzywna z soczewicą (wegańska)Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska) Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska) Pyszna pasta warzywna na chlebek (wegańska) Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska) Pasta warzywna wege-śmege (wegańska) pasta zbożowo-bakaliowa z soczewicą (wegańska) Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska) Sałatka warzywna z fasolą, ciecierzycą i soczewicą (wegańska) Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill 2016-09-09 09:26:39.805