7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dosa z mąki pszennej razowejJest to przepis kuchni indyjskiej. Dosa to cienkie naleśniki z mąki ryżowej i soczewicowej, jedzone na śniadania i obiady. Oczywiście ma wiele odmian i podaje się go z różnymi dodatkami, np. z warzywami przyprawionymi curry (masala dosa) bądź różnymi czatnejami (czatnej to rodzaj gęstego słodko-pikantnego sosu popularnego w Indiach, do kupienia również w Polsce, można go też zrobić samodzielnie). Tutaj podaję wersję z pszennej mąki razowej.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 i 3/4 szkl. mąki pszennej razowej
garść świeżych liści kolendry lub pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 świeże posiekane chili lub 1 płaska łyżeczka sproszkowanego 5 łyżek oleju Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chleb pszenny razowy (wegańska)Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska) Dosa (wegańska) Naleśniki razowe z mąki orkiszowej (wegańska) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Ciasto na pizzę 5 (z mąki białej i razowej) (wegańska) Laddu - słodkie kulki z prażonej mąki pszennej i kukurydzianej (lakto-wege) Super czekoladowe ciasto z wiśniami (bez mąki pszennej!) (bez ograniczeń) Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Bułka pszenna (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~wimana 2011-03-03 05:05:38.96