7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ryż z bananami na ostro

Średnia ocena: [4.4 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ryż (u mnie tylko brązowy)
sól
kurkuma (ok. 1 łyżka na garnek)
banan
opcjonalnie: sezam lub wiórki kokosowe lub mleczko kokosowe lub inne dodatki
pieprz kajeński (i inne przyprawy według uznania)
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Ryż gotujemy w kurkumie, żeby miał fajny żółty kolor.

Na oliwę, na patelnię, wrzucamy ryż, sezam i przyprawy, żeby się trochę podsmażyły. Do ryżu można też dodać inne składniki niż sezam, np. wiórki kokosowe lub trochę mleczka kokosowego. Na koniec dodajemy pokrojonego w plastry banana, mieszamy do momentu, aż banan będzie mięciutki, czyli niedługo, kilka minut. I jemy :)
Nadesłał(a) marta-mi, dnia: 2008-03-26 17:44:10.112
Źródło/autor przepisu: zmodyfikowany przepis znajomych
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z bananami i rodzynkami (lakto-wege)
Risotto - ryż na ostro z ostrą pastą paprykową (wegańska)
Bułeczki z bananami (mikrofala) (bez ograniczeń)
Ciasto czekoladowe z bananami (wegańska)
Kokosowa tapioka z bananami i ananasem (wegańska)
Kanapki z masłem orzechowym i bananami (wegańska)
Niezdrowe, ale pyszne tosty z masłem orzechowym i bananami (lakto-wege)
Black & white - sernik z tofu jedwabistego z bananami (wegańska)
Keks z bananami, suszonymi morelami i migdałami (bez ograniczeń)
Kalafior na słodko z bananami, tahini i sezamem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas