7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśniki po meksykańsku- Farsz można pewnie użyć też do innych potraw, nie tylko do naleśników. Gdy nam go trochę zostało, to dałem go sobie na chleb na kolację i też było pysznie.
Średnia ocena:
[5.0
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Uwaga: proporcje na oko są na oko, ciasto powinno być na tyle gęste, żeby się usmażyło, ale na tyle rzadkie, aby dało się je rozlać po patelni. Danie przygotowaliśmy dla 2 osób i naprawdę się najedliśmy.
Ciasto: 3 jaja, sól, mąka, 1/4 litra mleka, olej albo planta. Farsz: papryka, fasolka czerwona, cebulka, kukurydza, tarty ser żółty, ewentualnie pomidor, ogórek kiszony albo konserwowy, "Warzywko" lub coś podobnego, pieprz, chilli, bazylia. Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Makaron po meksykańsku (wegańska)Fasolka po meksykańsku (wegańska) Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska) Naleśniki kakaowe (ovo-wege) Naleśniki na piwie (ovo-wege) Naleśniki z otrębami (bez ograniczeń) Kokosowe naleśniki (wegańska) Banany w naleśnikach (bez ograniczeń) Naleśniki amerykańskie (bez ograniczeń) melonowe naleśniki (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Chłopak (mięsożerca) strasznie się nimi zajadał.
Ja zjadłam 2,a on 4 :D
Syte bardzo :)
POLECAM
~amanda3601 2012-05-09 10:35:03.825