
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkamiWychodzi bardzo smaczna, słodka sałatka. Można jeść na śniadanie, deser czy cokolwiek. U mnie w domu nigdy nie postała dłużej niż pół godziny :)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kasza kuskus - 1 część
wiórki kokosowe - 2 części łuskane pestki słonecznika - 2 części rodzynki - 2 części ew. słodzik, cukier lub miód Przygotowanie:
Wykonanie banalne: kaszę zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Potem dorzucić wiórki, pestki i rodzynki, wymieszać. Smacznego.
Wskazówki i uwagi:Oczywiście ilość bakalii jest w zasadzie dowolna, jak przy każdej innej sałatce - im więcej rodzynek i wiórków, tym bardziej słodkie.
Opcjonalnie można dorzucić słodzika (jak ktoś lubi się truć :)) lub cukru, a w wersji nie-vegan dodać miodu. Chyba, że komuś wystarczy słodycz rodzynek i wiórków kokosowych.
Nadesłał(a) ~e.,
dnia: 2007-08-31 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Bawi mnie opisywanie kus kus jako kaszki, bo przecież to odpad makaronowy ;) No ale kaszka brzmi przyjemniej :)
~Sajmon 2012-05-17 15:03:30.443
Tak, ale kiedy kuskus napęcznieje będzie go więcej.
~e. 2007-09-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)Buraczki z gorczycą i wiórkami kokosowymi (wegańska) Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska) Apetyczne szparagi z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi (wegańska) Żółty kuskus z rodzynkami i migdałami (wegańska) Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi (lakto-wege) Sernik śmietankowy z bezą i wiórkami kokosowymi (bez ograniczeń) Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska) Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska) Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Nie przepadam za kuskusem, ale muszę przyznać, że to bardzo fajne, smaczne, ekspresowe śniadanie właściwie bez przygotowywania :) No i ten kokosowy smak! :) U mnie "1 część" to była 1/4 szkl. - wyszła porcja dla 1-2 osób. Zamiast rodzynek standardowo wzięłam żurawinę. Ponieważ nastawiłam się, że całość będzie słodkawa, dodałam trochę słodu. Rozmiksowane z wodą daktyle też byłyby super!
patrycccja 2013-12-08 11:26:55.876