
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:50 g drożdży
500 g mąki ciepłe mleko, kilka łyżek do rozczynu 1 szklanka cukru 3 jajka + do posmarowania wierzchu 1 szklanka ugotowanej i zmielonej soi 2 łyżki podkiełkowanej pszenicy 100 g zmielonej dyni pomarańczowej 100 g otrąb pszennych otarta skórka z cytryny cukier waniliowy sól 1 szklanka oleju 100 g rodzynek tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie:
Z drożdży, kilku łyżek mąki, mleka i 1 łyżeczki cukru sporządzić rozczyn, odstawić na kwadrans.
Jajka ubić z cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu razem z pozostałymi składnikami (na końcu olej i rodzynki) - dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować olejem i wysypać mąką. Włożyć do niej ciasto (1/3 wysokości), ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować jajkiem i upiec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka drożdżowa z rodzynkami (ovo-wege)Babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń) Babka drożdżowa ze skórką cytrynową i rodzynkami (bez ograniczeń) Babka polska z rodzynkami (bez ograniczeń) Naleśniki drożdżowe "dla Ewy", z cynamonem i rodzynkami (wegańska) Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska) Lasagna z dynią (wegańska) Spaghetti z dynią (wegańska) Soja po chińsku (wegańska+miód) Soja po bretońsku 1 (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |